Excavation Diary Entry

Name: melek 
Team:  
Date: 6/28/2010 
Entry:
19/06/2010
catakhoyuk `e 18/06/2010 tarihinde geldik. Catalhoyuk`e gelisimin 4. Yili fakat her gelisimde ilk gunku gelisimin heyecanini yasiyorum. Dunyanin farkli cografyalarinda yasayan insanlar buraya tek bir amac icin geliyor ve son derece uyumlu bir sekilde calisiyorlar. Bizde Trakya Universitesi ekibi olarak calismalarimiza 19/06/2010 tarihinde 4 kisilik bir ekible basladik.Calismalarimiza daha onceki sene bulmus oldugumuz kirmizi tabanli yapinin dou kisminda, bu yapi ile baglantili baska yapilarin varligini tespit etmek amaciyla basladik. 18212 ve 18213 nolu unitlerde calismalara basladik. Tesviye ve kaziyarak kerpic duvar izlerini tespit etmeye calistik.Kirmizi tabanli yapinin guney kisminda da temizlik calismalari yapildi. Calisilan alanlardan canak/comlek parcalari, kemik, obsidian gibi buluntular geldi


20/06/2010

20/06/2010 tarihindeki calismalarimizda kirmizi tabanli yapinin guney kisminda yapilan calismada temizlik isleminden sonra 18214 nolu unit numarasi verildi ve burada bir copluk alani tespit edildiburadan islenmis kemik, kil nesne ve uc ayak parcasi tespit edilmistir.kirmizi tabanli yapinin dogu kisminda izlenen kerpicler neticesinde acmanin kuzey tarafinda kerpic duvar izlerine ve payanda ya rastlanmistir.duvar izleri mala ile kaziyarak belirgin hale getirilmistir.calisilan alanlardan canak comlek, kemik, obsidien gibi buluntular ele gecirilmistir.

21/06/2010

21/06/2010 tarihindeki calismalarimizda dun cikartmis oldugumuz duvar ve payandanin bati ve guney duvarinin sinirlarini anlayabilmek icin guneye dogru kazilan alani genislettik. Guney ve bati duvari kismen ortya cikarildi fakat duvarlarin tam olarak sinirlarini anlayamadik. Kuzey ve bati duvarlarin uzerinden gelen malzemeyi 18217 nolu unitte topladik. Daha once buldugumuz kuzey duvarinin ic kisminda derine dogru kazma islemi yapildi. Evin dolgusunu bosaltma isleminde insan yuzlu canak parcasi cikartildi.kirmizi tabanli yapinin dogu duvari ile bu sene bulmus oldugumuz binanin bati duvarinin arasinda kalan kisma 18219 nolu unit numarasi verildi ve buradan gelen malzemeler bu unitte toplandi.

22/06/2010

bugunku cali;malarimizda duvar izleri takib edildi. Kirmizi tabanli yapinin guneyinde kazima islemi yapildi. Guney duvarinin uzantisini tespit etmek icin alanin guneyinde dogu bati yonunde 1 m genisletildi. Kazi cali;malrinda canak, kemik , obsidien ve tas gibi buluntular ortyaa ciikarilmistir.

23/06/2010

Bugunku calismalarimizda tesviye ve temizlik islemi yapilmistir. Binanin guney payandasi ortaya cikartildi boylelikle binanin kuzey ve guney payandalari ortaya cikartilmiis oldu. Bina icinde derine dogru kazi calismasi yapildi ve cok sayida canak ve kemik buluntu ortaya cikartildi.

24/06/2010

ortaya cikarttigimiz ve 94 nolu bina olarak adlandirdigimiz yapida kderine dogru kazi calismasi yapilarak binanin tabanina ulasmaya calistik. Yapilan calismada binanin tabanina ulastik. Binanin tabaninin boyali olmadigi gozlendi. Yarin yine tabanin izleme calismasi ile devam edilecektir. Binanin dolgusundan cok sayida canak comlek, kemik, obsidien gibi buluntular ortaya cikartikmistir.

26.06/2010

binanin kuzey payandasinin onunde basladigimiz tabani ortaya cikartma islemleri devam ettik. Zamanimizin kisitli olmasindan dolayi tabani binanin yarisina kadar ortaya cikarttik. Buldugumuz taban ust katin tabani ve tabanin ice dogru yikilmis oldugu gozlendi. Dogu duvarini tam olarak anlayamamistik ve bugun yapilan calismada dogu duvarini ortaya cikartmis olduk. Kuzey payandanin dogu kisminda yapilan calismada insan olma olasiligi yuksek olan diskilar gecirildi. Kazinin son 2. Gununde burcin hocamiz binanin cizimlerini yapti.


27/06/2010

bugun alandaki son calismamizdi. 9 gunluk kisa bir calismanin sonucunda ortaya cikartilan binanin son halini gormek hepimizi cok sevindirdi. Dun bulmus oldu[umuz kuzey payandanin dogu kisminda bulmus oldugumuz diski orneklerine , payandanin bati kismindada rasladik
Son olarak bu sene ortaya cikarttigimiz space 425, bina 94 adini verdigimiz alandaki calismada ortaya cikartilan binanin boyutlari 3,46x4,62 dir. Binanin kuzey ve guney kisimlarinda duvarlari destekleyen birer payandasi bulunmaktadir. Binanin tabani ise sikistirilmis topraktir. Binanin tabanini zamanimizin kisitli olmasindan dolayi tabani binanin yarisina kadar ortaya cikartabildik. Seneye tabanin tamamini ortaya cikartacagiz. Kazi calismasi bittikten sonra alanda temzilik calismasi yapildi fotograflar cekildi. 2010 kazi sezonu bu sekilde sona erdi. 
 
Download this Entry
Back to Diary Entry List
 

main sponsors

Yapi Kredi

Ko�tas

Boeing

secondary sponsors

Konya Seker

Shell